Vi utbildar Sverige

Allt från mopedkörkort till motorsågskörkort

AM Moped

Intensivkurs för AM moped

Vi kör våra intensivkurser för AM körkort under två hektiska dagar där tempot är högt. Våra MC lärare drillar eleverna till att bli säkra förare. Körning på två hjul kräver att hjärnan är med.

I körkortsutbildningen är både teori och praktik viktiga. Det du lär dig genom att läsa teorin ger dig förutsättningar att köra med omdöme och klara av spelreglerna i trafiken. Kunskaperna du får genom teorin tillsammans med erfarenheten du får genom övningskörningen behöver du för att kunna hantera de situationer och problem som du ställs inför i trafiken.

Tänk på att eleven MÅSTE ha sitt körkortstillstånd färdigt till kursstarten! Tänk på att Transportstyrelsens hanläggningstid kan vara 3 - 6 veckor.

Du behöver inte själv skaffa något studiematerial utan R1 utbildning kommer att tillhandahålla det material du behöver.

Hela utbildningen är på minst 12 timmar. Av dessa timmar är minst fyra timmar praktiska moment, där övningskörning i trafik ingår. Övriga timmar är en teoretisk utbildning. Det totala antalet utbildningstimmar kan bli fler beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska målen i utbildningen. För att klara målen måste du vara aktiv på lektionerna och plugga själv utöver de lärarledda lektionerna. När du har nått målen rapporterar Rhodins till Transportstyrelsen att du genomgått utbildningen.

Kursavgiften på 4500:- fakturerar vi via mejl till er och den måste vara betald inom 10 dagar och/eller senast 10 dagar innan kursstart för att platsen skall garanteras. Uteblir eleven från kursen återbetalas 1300:-. Vid gilltig frånvaro återbetalas 3200:-

En genomförd utbildning för behörighet AM är giltig i 5 år.

AM Körkortsutbildning

AM Körkortsutbildning här i Höör. Utbildningen sker i Rhodins Trafikskolas regi, här i våra lokaler i Höör. Här nedan är lite information om vår intensivkurs för AM körkort.

De uppgifter vi behöver är namn, personnummer, mobilnummer samt adress på eleven. Vi behöver även samma uppgifter på en vårdnadshavare till eleven. Den personen skriver vi fakturan för kursen på. Fakturan skall vara betald inom 10 dagar. Behöver vi skicka en påminnelse så tar vi en administrativ avgift på 450:- för det. Tänk på att eleven måste ha sitt körkortstillstånd färdigt till kursstarten! Tänk på att Transportstyrelsens hanläggningstid kan vara 3 - 6 veckor.

Båda dagarna börjar vi 08.00. Kursen är på två dagar, där dag ett är helt teoretisk och dag två är praktisk. Dag 1 behöver eleverna ha med sig sitt körkortstillstånd och en legitimation. Pass går bra. Dag 2 behöver de ha med sig en hjälm och heltäckande kläder samt handskar. Skor eller kängor som går upp över ankeln. Vi har hjälm att låna ut om ni inte har egen. Oavsett väder så kör vi dag två. Regnar det så ha gärna regnkläder! Det blir lätt kallt när man är våt. Är det minus grader så tänk på att kläd er med ”lager på lager” metoden. Dag 2 transporteras eleverna via Rhodins försorg till Kristianstad för den praktiska delen och dagen avslutas igen i Höör.

Efter avslutad kurs hos oss så väntar det hårt pluggande för eleverna. Många blir förvånade över att det är så pass hög nivå för ett AM körkort. Men skall man framföra en moped i trafiken så är det samma regler som gäller som för någon som kör en personbil. En sak som många inte tänker på är att med ett AM körkort så får man framföra moped klass 1 och klass 2, mopedbil, A-traktor, EPA traktor och jordbruks traktor. När det gäller traktorer så får de med släp vara 24 meter och väga 60 ton. Med det i tankarna så är det kanske inte så konstigt att nivån är hög för att få ett AM körkort.

Något positivt vi har märkt är att de som tog AM körkort för några år sedan hos oss och som nu återkommer för att ta ett B körkort har mycket lättare för teorin och har ett helt annat tänk när vi kör i trafik med dem än de som inte har ett AM körkort sedan tidigare. Eleven kommer att få inloggningsuppgifter så att de kan göra teori tester via nätet för att på det viset träna till uppskrivningen. Uppskrivningen görs på trafikverket. www.trafikverket.se där kan ni finna alla uppgifter som ni behöver. På den sidan kan ni boka uppskrivning. Tänk på att inte boka en uppskrivning för tidigt. Det är trotts allt en hel del att plugga in samt att personen i fråga måste vara 15 år fyllda!

Kursavgiften på 4500:- fakturerar vi via mejl till er och den måste vara betald inom 10 dagar och/eller senast 10 dagar innan kursstart för att platsen skall garanteras. Uteblir eleven från kursen återbetalas 1300:- Vid gilltig frånvaro återbetalas 3200:-.

Får jag övningsköra?

För att få övningsköra ska du:

  • Vara minst 14 år och 9 månader om du ska övningsköra med EU-moped (AM - moped klass I)
  • Ha ett giltigt körkortstillstånd
  • Vara inskriven hos utbildare och övningsköra där - privat övningskörning är inte tillåtet.

För att få körkort för AM (moped klass I) måste du ha ett godkänt resultat på kunskapsprovet. Du behöver inte göra något körprov.

En glas tjej i solglasögon och hjälm.